Recept na cestoviny z ázijskej kuchyne
Toto cesto je výborné – všetko máte v jednom, či už dostanete chuť na pirohy, plnené taštičky, knedle, rezance s makom alebo napríklad domáce fliačky. Stačí len zmiešať a hodiť do vody.
Potrebujeme:
- 1 vajce
- 1 lyžicu oleja
- 150 ml horúcej vody
- 100 g hladkej múky
- 250 g polohrubej múky
- štipku soli
Postup:
Do misky si rozbijeme vajce a pridáme soľ – rozšľaháme vidličkou. Prilejeme horúcu vodu a rozmiešame, pridáme olej a všetko premiešame. Nakoniec primiešame preosiatu múku – oba druhy. Vypracujeme vláčne cesto. Potom cesto miesime na pomúčenej doske dovtedy, kým sa cesto nelepí na dosku – asi 4-5 minút. Čím hladšie cesto-tým kvalitnejšie cestoviny. Necháme 15 minút postáť – je dobré zatiaľ cesto prikryť miskou. Potom rozvaľkáme a použijeme na prípravu cestovín podľa našej chuti. My máme najradšej pirohy.
Foto Pinterest.com